Dudás Lilla

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta jelölt

Magánpraxis keretein belül 2017 óta foglalkozom felnőtt kliensek pszichés megsegítésével, alappszichoterápiájával. Klinikai szakpszichológusként integratív szemléletben dolgozom, melyben ötvözöm a kognitív viselkedésterápia, a személyközpontú terápia és a pszichodinamikusan orientált terápia elemeit. Stresszel összefüggő, szorongásos, vagy pszichoszomatikus nehézségek esetén autogén tréninget és relaxációs módszereket is alkalmazok. Munkám során mindig a kliens egyedi problémáihoz és személyiségéhez illeszkedve választom ki a probléma kezeléséhez szükséges leghatásosabb módszert. A terápia során a tünetek enyhítése mellett hangsúlyt fektetek az azokat kiváltó és fenntartó tényezők azonosítására is. Ezen tényezők feltárása és megoldása elengedhetetlen a hosszú távú hatás elérése, és az esetleges visszaesés rizikójának csökkentése érdekében.

A biztonságos terápiás tér kialakításával, az empátiás odafordulás és az aktív figyelem használatával törekszem arra, hogy klienseimmel olyan mély, bizalmi kapcsolatot alakítsak ki, amelyben őszintén és gátlások nélkül beszélhetnek nehézségeikről, félelmeikről, vagy élethelyzeti elakadásaikról. Hiszem azt, hogy tényleges változás csak a klienssel együtt, az ő aktív részvételével, szoros együttműködésben, közös erőfeszítés és munka révén valósulhat meg.

Fontosnak tartom szakmai tudásom folyamatos bővítését, jelenleg a Kognitív és Sématerápiás Központban (VIKOTE) folytatok pszichoterapeuta szakvizsgára felkészítő tanulmányokat.

Az alábbi problémák esetén fordulhat hozzám: stressz kezelés, depresszió, hangulati labilitás, szorongásos zavarok, krízishelyzetek, megterhelő életesemények, önismereti kérdések, párkapcsolati és családi nehézségek.

(2022. április 1-től szülési szabadságon.)

 

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció