Terápiás módszerek

Kizárólag tudományosan megalapozott, többféle módszeren alapuló, pszichés és szomatikus (testi tünetekkel járó) zavarok esetén hatékonyan alkalmazott, egyéni vagy csoportos terápiákat alkalmazunk, amelyek többféle meghatározott időtartamú ülésben történnek. Pszichoterápiás tevékenységünket kiképző pszichoterapeuták szupervíziója mellett végezzük.

Szakterületeink a pszichés mentális- és viselkedészavarok felismerése, diagnosztikája, azok speciális klinikai- és egészségpszichológiai, mentálhigiénés és pszichoterápiás módszerekkel történő gyógyítása, klienseink további állapotromlásának megelőzése. Célunk továbbá a prevenció, a mentális egészség megőrzése. Szakpszichológiai véleményt is kiállítunk.

Online pszichológiai konzultáció

Az online pszichológiai konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy gyors segítséget kapj. Várjuk jelentkezésedet, ha úgy érzed, hogy a jelen helyzetben nehézségeid akadtak, ha úgy érzed, hogy a megküzdésben segítségre lenne szükséged.

Az online konzultáció segítséget nyújthat például, ha párkapcsolati vagy gyermeknevelési tanácsadásra van szükséged, vagy ha elakadtál az életedben és megoldást keresel krízishelyzetben (pl. pánikroham), azonban ez különböző okok miatt, csak online kivitelezhető.  Az online konzultáció jó megoldás lehet akkor is, ha külföldön élsz, és magyar szakember segítségére lenne szükséged, vagy vidéken laksz és csak így tudod megbízható szakemberrel felvenni a kapcsolatot.

Felnőtt egyéni konzultáció

A biztonságos terápiás tér kialakításával, az empátiás odafordulás és az aktív figyelem használatával törekszünk arra, hogy klienseinkkel olyan mély, bizalmi kapcsolatot alakítsunk ki, amelyben őszintén és gátlások nélkül beszélhetnek nehézségeikről, félelmeikről vagy élethelyzeti elakadásaikról. Hisszük azt, hogy tényleges változás csak a klienssel együtt, az ő aktív részvételével, szoros együttműködésben, közös erőfeszítés és munka révén valósulhat meg.

Gyermekterápia

A gyermekterápia során a gyermek egy elfogadó, biztonságos légkörben játékon, rajzon keresztül jeleníti meg a benne lévő konfliktusokat, vágyakat, szorongásokat, s a pszichológus a folyamatban segít a gyermeknek a hatékonyabb megküzdési módszerek kialakításában. Ezzel együtt a gyermekterápiás folyamat során is gyakori szülőkonzultációkra kerül sor, a szülővel közösen gondolkodva történik a gyermek gyógyítása.

Szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció

A szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációs keret lehetőséget adhat az első pár évben megjelenő nehézségek csökkentésére, megoldására, a szülők szülői szerepükben való megerősítésére, a szülői kompetencia erősítésére, a szülő-kisgyermek kapcsolat alakítására.

Családterápia

Ez a módszer a családot olyan „rendszernek” tekinti, amelynek tagjai kölcsönösen hatnak egymásra, együtt – közös „erővel” – hozzák létre a problémákat és ugyanígy közös erőfeszítéssel oldhatják fel azokat. Családterápiát ajánlunk azokban az esetekben, amikor a gyerekeknél jelentkeznek különféle problémák, viselkedési-, szociális-, vagy tanulási zavarok, kamaszkori krízisek, vagy bármelyik családtagnál organikus okokra nem visszavezethető testi, fizikai tünetek.. A családterápia hatásos és szükséges lehet gyerekvállalásból, gyereknevelésből adódó problémák, konfliktusok kezelésére. Különleges élethelyzetekben, mint az örökbefogadás, a válás előtti és utáni időszak, mozaikcsalád létrejöttekor, betegség, haláleset, gyász esetén. A családterápia nem helyettesítője a mediációnak a válási folyamatban, míg előbbi a családterapeuták, utóbbi a mediátorok feladata. 

Párterápia

Ez a módszer a párt olyan „rendszernek” tekinti, amelynek tagjai kölcsönösen hatnak egymásra, együtt – közös „erővel” – hozzák létre a problémákat és ugyanígy közös erőfeszítéssel oldhatják fel azokat. Párterápiát ajánlunk azoknak a pároknak, akik életében állandósultak a konfliktusok és azokat jellemzően nem sikerül megnyugtatóan megoldani. Akkor is, ha „csupán” a felek elhidegüléséről, eltávolodásáról, a kapcsolat ellaposodásáról, megromlásáról van szó. Ha felüti fejét a féltékenység, vagy már megcsalás, félrelépés is történt, és ha a hűtlenség miatt, vagy más okból felmerül a szakítás, a válás gondolata.

ADHD szűrés és komplex vizsgálat

ADHD szűrés és szakorvosi diagnózis gyerekeknek

Figyelemzavar és hiperaktivitás – ADHD szűrés
A szűrés időtartama várhatóan 2 óra, célja az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) tünetegyüttes állapotának szűrése, súlyosságának megítélése. Gyermekek esetében a felmérés során strukturált szülői anamnézist veszünk fel és az irányelvekben javasolt teszteket használjuk, mérve az emlékezeti, figyelemi, pszichomotoros, észlelési és szociális funkciókat. A vizsgálat hossza függhet a gyermek életkorától, együttműködésétől, egyéb körülményektől. A vizsgálatot két szakember végzi.
A vizsgálatról, a tesztek eredményeiről részletes írásos szakvéleményt adunk, amely a további orvosi vizsgálatokhoz kiemelten hasznos és szükséges lehet.
Az eredmények alapján javaslatot teszünk az ADHD irányába történő további orvosi vizsgálatokra is.

ADHD szűrés és szakorvosi diagnózis felnőtteknek

A szűrés időtartama cca 2 óra, célja az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) tünetegyüttes állapotának szűrése, súlyosságának megítélése. A felmérés során strukturált anamnézist veszünk fel és az irányelvekben javasolt teszteket használjuk, mérve az emlékezeti, figyelemi, pszichomotoros, észlelési és szociális funkciókat. A vizsgálatot két szakember végzi. A vizsgálatról és a tesztek eredményeiről részletes írásos szakvéleményt adunk, amely a további orvosi vizsgálatokhoz is szükséges. Amennyiben szükséges javaslatot teszünk orvosi vizsgálatra – a velünk együttműködő pszichiáter szakorvosnál -, a diagnózis megszerzése céljából.

ADHD konzultáció

ADHD-s gyermeket nevelő családok és ADHD-val élő felnőttek részére

Az ADHD konzultáció keretében megismerhetik azon – irányelvek szerint javasolt – módszereket, amelyek enyhülést hozhatnak az ADHD-val élők számára. A konzultáció kiválóan kombinálható a gyógyszeres kezeléssel is.A konzultáció az alábbi területeket érinti: edukáció, szervezés-tervezés, problémamegoldás, figyelem minősége, rugalmas gondolkodás, halogatás, kommunikáció, motivációs gyakorlat, kognitív viselkedésterápia, feladatok két konzultáció közti időszakra. A konzultáció hossza 50 perc.

Gyógypedagógiai vizsgálatok

A gyógypedagógiai vizsgálatok során a tanulás szempontjából fontos készségek, képességek és részképességek vizsgálata történik. Ezek során beazonosítjuk a képesség-struktúra jellegzetességeit, és ezáltal beazonosíthatóvá válik, hogy mely tényezők játszanak szerepet a gyengébb óvodai és iskolai teljesítmény kialakulásában. A gyermeket, tanulót egészként kezeljük gyengeségeivel, erősségeivel együtt, értékelése differenciáltan történik, hogy minél inkább a fejlettségének és fejlődésének megfelelő ellátásban tudjon részesülni.

 • Képességvizsgálat óvodás korú gyermekek számára
 • Iskolába lépéshez szükséges képességek vizsgálata
 • Tanulási nehézség vizsgálata – diszlexia, diszgráfia
 • Tanulási nehézség vizsgálata – diszkalkulia
 • Alapozó mozgásvizsgálat

Mediáció

A konfliktusok kezelésének, mederben tartásának, és megoldásának hatékony, gyors és főleg kíméletes módszere a mediáció, amely minden esetben a jelenre és a jövőre fókuszál. A módszer alapja az elakadt párbeszéd beindítása, az elakadás feltárása és feloldása, terepe pedig olyan közeg, ahol mindenki biztonságban érezheti magát, mivel a mediátor állásfoglalásoktól és véleményalkotástól mentesen teljesen pártatlanul facilitálja a folyamatot, segíti a feleket a számukra legjobb megoldás megtalálásában.

Családi viszályok, párkapcsolati nehézségek, válási helyzetek, üzleti konfliktusok esetén is gyors és eredményes előrelépést kínál a mediáció, amely sikeres lehet önmagában is, de terápiás folyamattal párhuzamosan is hatékonyan működő módszer. A terápiát nem befolyásolja és nem helyettesíti, hiszen a múltbéli lelki elakadásokkal nem foglalkozik, nem gyógyító folyamat, a jelenben a gyors elmozdulást, a jövőbeli együttműködést segíti hatékonyan.

Neurofeedback tréning

A pszichológusokból, agykutatókból álló Neurofeedback tréner csapat idegrendszert érintő problémák megoldásában, vagy iskolai, munkahelyi teljesítmény növelésében (a mindennapi feladatok elvégzéséhez szükséges képességek), tud támogatást nyújtani a koncentráció, a memória, az alvás és a stressztűrést tekintetében.

Milyen esetekben érdemes a Neurofeedbacket választani:

 • ADHD/hiperaktivitás, figyelemzavar;
 • Idegrendszeri éretlenség;
 • Szorongás, depresszió;
 • Tanulási nehézségek, diszlexia, diszkalkulia;
 • Alvászavarok;
 • Stresszkezelés;
 • Agysérülések, stroke vagy születési rendellenességek esetén
 • rehabilitáció, állapotjavítás;
 • Epilepszia;
 • Memóriaproblémák, demencia;
 • Alkoholizmus, függőségek;

Csoport-pszichoterápia

Ez a terápiás forma nem azt jelenti, hogy kevesebb terapeuta több beteget gyógyít egyszerre. A pszichoterápiás csoport a személyek közti interakcióra, és a csoporttagok közti kölcsön kapcsolatokra épül. Ezért a csoport-pszichoterápiában a folyamatok jellege minőségileg más. Mindenkinek mindenkivel egyedi érdemi viszonyulása alakulhat ki a csoportos terápiás munka során. A csoport mérete nagyban befolyásolja a benne zajló lelki folyamatok sajátosságait. A legtöbb pszichoterápiás irányzathoz tartozik csoporteljárás is. Az aktuálisan elérhető csoportjainkról a gombra kattintva tájékozódhat.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Egészséges vagyok, de problémám adódott...

Sokakban él a tévhit, hogy a pszichológus csak betegekkel foglalkozik. Ez nem így van. Egészséges, általában alkalmazkodni tudó emberek is fordulnak pszichológushoz, ha valamely életterületen jelentkező problémával elakadtak, krízishelyzetben vannak, vagy emberi kapcsolataikban változásra vágynak, illetve önismeretükön szeretnének dolgozni. A pszichológussal való közös munka lehetőséget ad a gondolatok, érzések megértésén keresztül a nem tudatos működések feltárására és ezáltal a változás elérésére.
Titokban maradnak az adataim?
Az adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük. A pszichológusok titoktartási kötelezettség betartásával végzik munkájukat és erről tájékoztatják a klienseket is, valamint az egészségügyi dokumentáció megismeréséhez való jogukról. A dokumentáció biztonságos, jogosulatlan személyektől elzárt tárolása biztosított a rendelőben.
Mi történik a pszichológiai vizsgálat során?
Az első interjú során, ami több alkalmat is igénybe vehet, megfogalmazásra kerül a probléma és közösen körbe járjuk a terápiás munka szempontjából fontos témákat (életút, meghatározó élmények, kapcsolatok stb.) is. A szakember által javasolt tesztekkel és vizsgáló eljárásokkal további jellemzők kerülhetnek felmérésre. A felmérési szakasz végén a pszichológus visszajelez az eredményekről és javaslatot tesz a terápiás munka formai és idői kereteire. A közösen kitűzött terápiás cél függvényében dől el, hogy néhány alkalmas pszichológiai konzultáció vagy hosszabb, folyamatos lélektani munka által érhető el a kívánt változás.
Mennyire képzettek a rendelő pszichológusai?
A rendelőben dolgozó munkatársak magasan képzettek: végzett szakpszichológusok, vagy klinikai szakpszichológus jelölt státusszal rendelkeznek. Többféle módszerspecifikus képzésben (pl.: családterápia, pszichodráma, művészet és szocioterápia, induviduálpszichológia sématerápia stb.) képzett vagy képződő szakemberek. A pszichológiai tevékenységet kiképző pszichoterapeuták rendszeres szupervíziója mellett végezzük.
Milyen hosszúak a terápiás ülések?
A felnőtt pacienseket általában heti rendszerességgel 50 percben fogadjuk hétfőtől péntekig. A pár- és családterápiák kéthetente 90 percben hétfőtől péntekig, a gyerekterápiák a gyermekek életkorának megfelelő időtartamban és gyakoriságban zajlanak hétfőtől péntekig, amit a terápiát vezető pszichológus határoz meg. A csoportos terápiákat, workshopokat típusuktól függően hét közben és hétvégén is tartjuk.

„Csodálatos, hogy amikor nem vagy a saját utadon, mekkora pofonokat kapsz.”  (Polcz Alaine)