Balatonfüredi Ágnes pszichológus

Balatonfüredi Ágnes

klinikai szakpszichológus jelölt, képzésben lévő család- és párterapeuta, autogén tréning gyakorlatvezető

Az ELTE-n szereztem pszichológus alapdiplomám 2014-ben. Pályám első éveiben iskola-, valamint óvodapszichológusként igyekeztem segíteni a hozzám fordulóknak, majd rövid ideig családsegítő és gyermekjóléti területen is szereztem tapasztalatot. Jelenleg a magánellátás mellett Pedagógiai Szakszolgálatban dolgozom, ahol nagyjából a 3 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok szakértői vizsgálatában, valamint terápiás ellátásában veszek részt.
Célom, a hozzám fordulók élethelyzetének, aktuális állapotának minél jobb megértése, és a változás eléréséhez személyre szabott módszer alkalmazása.
Főként dinamikus szemléletmód jellemez, úgy vélem, a szabadjáték, valamint maga a terápiás kapcsolati működés során felszínre hozható tudattalan fantáziák megismerése segíti a leginkább a mélyebb feltárást, mert a közösen megteremtett élményvilág által hozzáférhetővé és átkeretezhetővé válik a probléma is. Családterápiás rendszerszemléletemből kifolyólag a szülőkkel való munkát is mindig kiemelten kezelem, mert úgy gondolom, hogy a saját szülőségükbe vetett bizalmuk, valamint a gyermek és szülő kapcsolatának jobb megértése is a hatékony munka része. Az autogén tréning módszerének alkalmazása tapasztalataim szerint segítheti a hozzám fordulók tünetei mögött rejlő pszichés működés jobb megismerését, az adott élethelyzet okozta szorongás, érzelmi instabilitás csökkentését.
Munkámhoz elengedhetetlennek tartom az önismeretet, valamint szupervíziót, amelyen rendszeresen részt veszek.

Amivel fordulhatnak hozzám:

  • gyermek és serdülőkor esetén: szorongásos problémák, alvási nehézségek, figyelem-, magatartás- és beilleszkedési problémák, kényszeres tünetek, valamint pszichoszomatikus problémák (pl. fejfájás, hasfájás organikus ok nélkül), továbbá a megváltozott élethelyzettel (iskolába lépés, költözés, válás, haláleset) járó nehézségek leküzdése miatt
  • fiatal felnőttkor esetén: párkapcsolati nehézségek, életvezetési problémák, szorongásos tünetek

.

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció