Horváth Zsuzsanna

klinikai szakpszichológus jelölt, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens

Fejlődés- és gyermekklinikai szakirányon végzett pszichológus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens (Hédervári-Heller – Németh), klinikai szakpszichológus jelölt vagyok. Elsősorban 0-3-4 éves kisgyermekekkel és szüleikkel foglalkozom szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció és szülőkonzultáció formájában. Integratív szemléletben dolgozom, munkám során kötődéselméleti és rendszerszemléleti alapokon használok pszichodinamikus, kognitív és viselkedésterápiás és elemeket. Nagyon fontosnak tartom a korai prevenciót és intervenciót a csecsemők/kisgyermekek egészséges lelki fejlődése és a harmonikus szülő-csecsemő/kisgyermek kapcsolat kialakulása és fenntartása érdekében. Pályám során eddig bölcsődepszichológusként és pedagógiai szakszolgálatnál korai fejlesztés területén szereztem több éves tapasztalatot.

 

Mikor ajánljuk?

A csecsemő- és koragyermekkori (0-3 -4 év) érzelem- és viselkedésszabályozási, a szülő-kisgyermek közötti kapcsolati nehézségek enyhítésére alkalmazott módszer. Az első években a csecsemő/kisgyermek fejlődésében rengeteg változás történik, a regulációs zavarok (alvás, táplálási és táplálkozási nehézségek, sírósság, dac, agresszió, dührohamok, szeparációs szorongás, testvérféltékenység stb.) bármelyik időszakban kialakulhatnak. A családban és a tágabb környezetben bekövetkező változások, stresszes események (bölcsőde és óvoda kezdés, költözés, veszteség) szintén okozhatnak hirtelen változásokat a kisgyermek viselkedésében, amelyek nagymértékben megzavarhatják a hétköznapokat, aggodalmat okoznak, kimerítőek a szülőknek és a csecsemőnek/kisgyermeknek egyaránt. A szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció célja ezekre a helyzetekre a személyre szabott megoldások megtalálása, a harmonikus fejlődés és a kiegyensúlyozott szülő-gyerek kapcsolat alakulásának támogatása.

Mi történik a szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációs üléseken?

A találkozások a szülő(k) és a kisgyermek részvételével zajlanak, a kisgyermek számára ez egy játékos helyzet. A közös munka során a fejlődési, családi és környezeti jellemzők részletes feltárása mellett nagy hangsúlyt kap a kisgyermek viselkedésének és az interakcióknak a megfigyelése. A panasz jellegétől függően otthon készült videófelvételek feldolgozására is sor kerülhet. A konzultációs folyamat általában 2-10 alkalmas.

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció