Shala Alíz

családi és válási mediátor, képzésben lévő családterapeuta

Amikor az elmúlt húsz év során bárki megkérdezte tőlem mivel foglalkozom, azt feleltem; családi gubancokkal. Párok, családok, gyermekek életében előforduló nehéz helyzetekkel és megérintettek a történeteik. Kiemelt figyelemmel fordultam a családi problémák közepén ’üldögélő’ gyerekek felé, akik érzelmileg néha megterhelő helyzetből szemlélték; mi is történik körülöttük. Ha valaki bajba kerül, azt előbb-utóbb minden családtag megérzi. Ha mást nem is, a légkör megváltozását, a feszültséget a levegőben, az elhallgatást vagy éppen a hangos, türelmetlen felcsattanásokat mindenki érzékeli és reagál rá, ami újabb folyamatokat indít el. Végül már azt sem lehet tudni; melyik probléma kihez tartozik, és főként, hogy ki tudná helyrehozni a megromlott kapcsolatot, hogy is lehetne újraépíteni a bizalmat.

Ezek az élményeim motiváltak az évek során abban, hogy a tudásomat folyamatosan bővítsem, így szélesebbre tárt objektívvel láthassak rá egy-egy igen komplex, mégis szerteágazó helyzetre, párhuzamosan pedig hosszú önismereti folyamatban vettem részt.

Szerintem a családi krízisek közül a válás az egyik legmegterhelőbb, a felek hosszas vívódáson, komoly érzelmi megterhelésen mennek keresztül, sok bizonytalanság és félelem van bennük, nem alaptalanul. 2017-től kiképzett mediátorként is dolgozom, mert a mediáció kevésbé megterhelő és elhúzódó, sokkal konstruktívabb eszközöket igénybe vevő, konszenzusra építő egyezkedési folyamat a bírósági eljárásnál.

 A munkahelyemen régóta meghatározó az emberekkel való közös munkámban a rendszerszemléletű megközelítés. Idővel felmerült az a belső igényem, hogy az óvónői képesítésem és a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán 1998-ban megszerzett alapdiplomám után képződjek a Magyar Családterápiás Egyesületnél. Rendszeres szupervízió mellett páros vezetéssel végzek család- és párterápiát. A közös munka során együtt kiderítjük, miként jutottak a családtagok odáig, hogy már nem tudnak önfeledten játszani, nevetni, szeretni, és mi kellene ahhoz, hogy új történet vegye kezdetét; egy a krízisben megerősödött, kreatívabb megoldásokra képes család története.

Jelenleg mentálhigiénés segítő szakember képzésben és csoportos pszichodrámán is részt veszek a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet Továbbképző Központban.

Abban hiszek, hogy mindenki számára adott a változás lehetősége, a közös munka során igyekszem értő figyelemmel hallgatni és kísérni a lépéseket a klienseim szükségleteire hangoltan. Mozaikcsaládban élek, gyermekem már egyetemista.

Családi és párkapcsolati nehézségeikkel kapcsolatban tudok segíteni a hozzám fordulóknak.

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció