Béndek Réka pszichológus

Béndek Réka

klinikai szakpszichológus jelölt, képzésben lévő családterapeuta

Pszichológusként az ELTE-n végeztem, szakvizsgát a Debreceni Egyetem klinikai- és mentálhigiéniai gyermek és ifjúsági szakpszichológus képzésén fogok tenni, emellett a Magyar Családterápiás Egyesület családterapeuta képzésének hallgatója vagyok.
Eddigi munkám során sokféle tapasztalatot szereztem: dolgoztam hajléktalan ellátásban, gyermekvédelemben és külföldön vállalati szférában is. Jelenleg a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom. Pszichológusi munkám során a kíváncsiság, a megérteni és segíteni vágyás vezérel. Fontos számomra, hogy a terápiás térben az egyének és családok autonómiáját tiszteletben tartva, támogató attitűddel legyek jelen. Család- és párterápiás, illetve egyéni folyamatokat is vezetek gyerekekkel, serdülőkkel és fiatal felnőttekkel. Gondolkodásomat a rendszerszemlélet és a pszichodinamikus megközelítés határozzák meg. Rendszerszemléleti keretben arra keressük a választ, hogy a családi rendszer milyen kommunikációs folyamatokon keresztül hoz létre nehézségeket, és családtagok milyen úton juthatnak el a változáshoz. Pszichodinamikus megközelítésben a belső, gyakran tudattalan vágyak és akadályok megértési lehetőségeit kutatjuk a kliensekkel közösen.

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció