Rieger Alíz

pszichológus, neuropszichológus szakpszichológus jelölt

Szakmai munkámat három szemléleti keret határozza meg; a neuropszichológia, amiben tanulmányaimat folytatom, a rehabilitáció, amiben dolgozok és a dinamikus pszichoterápia, melyben önismeretet szerzek. A neuropszichológia által tudom, hogy a megismerés és a változás, tehát a feltárás és a gyógyulás kart karba öltve, egymást támogatva jár. Mozgásszervi és agysérült rehabilitációs osztályokon való munkám során tapasztaltam meg, milyen csodálatos egyensúly van testi és pszichés működésünk között, a dinamikus pszichoterápia pedig kapcsolataink fontosságára tanított meg.

Az elmúlt hét évben egyéni alappszichoterápia és csoportvezetés keretein belül gyakorlatot szereztem krízisek kezelésében, testi és pszichés traumák feldolgozásának segítésében, gyásszal kapcsolatos munkában, krónikus betegségekkel való együttélés támogatásában,  valamint a pszichés növekedés elősegítésében. Neuropszichológiai munkámban agysérült személyek vizsgálatát és a terápiáját végzem.

Munkámban biztonságos, megtartó kapcsolat kialakítására törekszem, amiben felszínre kerülhetnek a nehézségek, egyúttal megragadhatóvá válnak az erőforrások is. Így lesz a terápia aktív, teremtő folyamat, kliens és szakember közös alkotása.

Az alábbi problémák esetén fordulhat hozzám: krízishelyzetek, életvezetési valamint stresszkezelési nehézségek, stresszel járó, elhúzódó betegségek, hangulatingadozás, kapcsolati problémák, szorongásos panaszok, önismereti kérdések.

Neuropszichológiai konzultáció keretén belül baleset, stroke vagy más okból agysérülést szenvedett emberek kognitív és pszichés nehézségeinek megértésében és terápiájában segítek.

 

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció