Mogyoródi Máté

klinikai szakpszichológus, képzésben lévő családterapeuta

Tíz éve foglalkozom gyerekekkel, serdülőkkel, fiatalokkal. Miután pszichológusként diplomáztam az ELTÉ-n, éveken át dolgoztam az iskolapszichológia területén (általános és középiskolában is). Itt egyéni és csoportos foglalkozásokkal és szülőkonzultációkkal segítettem a tanulókat személyes, tanulással összefüggő vagy magatartási problémáik kapcsán.

Azonban már az egyetemi évek során kiemelten érdeklődtem a klinikai pszichológia iránt, így ennek megfelelő végzettséget szereztem a Pécsi Tudományegyetemen. Ezen a területen pedagógiai szakszolgálatban, valamint később fokozatosan magánrendelés keretei között szereztem gyakorlatot. Óvodás kortól fiatal felnőttkorig minden korosztállyal foglalkoztam: végeztem képességvizsgálatokat, valamint pszichodiagnosztikai- és terápiás munkát.

Jelenleg magánrendelésemen fogadom a hozzám fordulókat.

Érdeklődésem a gyerekekkel, fiatalokkal folytatott munka során fokozatosan alakult ki a pár- és családterápia módszere iránt, mert egyre több esetben tapasztaltam, hogy nehézségeik a családi rendszertől elválaszthatatlanok. A módszer szemléleti keretét igyekszem felhasználni a terápiás folyamatokban.

 

Amiben segíthetek:

Gyerekek esetén: otthon vagy az óvodában/iskolában jelentkező magatartási problémák; óvodai/iskolai beilleszkedési problémák; serdülés időszakának nehézségei; hangulatbeli hullámzások; szorongás; indulatosság; evés és alvás problémái; vizelet- és székletvisszatartás problémái; … vagy jelentkezhetnek bármely más nevelési kérdéssel is

Felnőttek esetén: kapcsolati nehézségek, feszültség; hangulati problémák; szorongás; önismereti kérdések; életvezetési kérdések

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció