Felnőtt egyéni konzultáció

MOST ONLINE IS ELÉRHETŐ!

Felnőtt egyéni konzultáció

MOST ONLINE IS ELÉRHETŐ!

Mi a garancia, hogy használ?

A pszichoterápiában, ahogy a testi orvoslásban is megvannak a bizonyítottan hatékony, kísérletekkel és kutatásokkal igazolt eljárások, amelyekkel kezelni lehet a problémákat és segíteni a változást. Az eredményes terápiás folyamatoknak tudható be, hogy egyre többen veszik igénybe a pszichoterápia nyújtotta lehetőséget. Ennek kapcsán egyre elfogadottabb, hogy az egészséges életvitel része a mentális egészséggel való törődés.

Kinek érdemes egyéni terápiára járni?

  • Mindenkinek, függetlenül az életkorától, akinek van kérdése önmagával, a világgal, a jövőjével kapcsolatban, amivel nem, vagy csak nehezen boldogul.
  • Aki nehéz döntések, új célok előtt áll. Legyen szó párkapcsolatról, családról, barátokról, vagy munkahelyi kihívásokról, életvezetésről.
  • Aki krízisen vagy traumán esett át, vagy esik át éppen, és nehezen megy az alkalmazkodás.
  • Aki szeretne nagyobb önismeretre szert tenni és magabiztosabb önértékelést kialakítani.
  • Aki szeretne tenni azért, hogy testi, lelki, szociális és spirituális élete kiegyensúlyozottabb legyen.
  • Aki testi és mentális tünetekkel küzd, vagy van érintett hozzátartozója. Gyakoriak a szorongásos, hangulati zavarok pl. pánik, depresszió, szociális fóbia.

Mivel jobb egy szakember, mintha az egyik barátommal beszélném meg a problémám?

A pszichoterápia sokkal több annál, mint hogy kibeszéli magából valaki a gondjait. Egy szakember olyan szakmai tudással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy elfogulatlanul értékelje a helyzetet és jelezzen vissza. A professzionális segítő támogatást nyújt a probléma megértésében és a kliens saját egyéni megoldásainak megtalálásában. Az egyéni terápia hatására kialakult változások beépülnek a kliensek életébe és hosszú távú, minőségi változásokhoz vezethetnek.

Mi történik egy terápiás ülésen?

Az egyéni terápia elején állapotfelmérés történik az első interjú keretein belül, ami akár több alkalomból is állhat. Ennek során a szakember megismeri a klienst, a kliens problémáját és elvégzi a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat. Ezek alapján a pszichológus és a kliens kiválasztják a legmegfelelőbb terápiás módszert, technikát, amivel dolgozni fognak.

Néha egy-két találkozás is elegendő, hogy elinduljon a kívánt változás, de gyakrabban hónapokig, bizonyos esetekben évekig is szükséges lehet a terápia. A kezelés általában heti rendszerességű és 50 percben zajlik egy találkozás. Ettől a pszichológussal egyeztetve el lehet térni. Mindent ami a terápián történik, elhangzik a titoktartás szabálya védi. Az adatok kezelésében a hatályos törvények érvényesek.

Ki végezhet pszichoterápiát, avagy miben más a pszichológus és a pszichiáter?

A pszichológusok a pszichológia mesterszak elvégzése után, ahol a mentális egészségről, tanácsadásról, egészségpszichológiáról tanulnak, klinikai szakképzésben vesznek részt, és válnak szakpszichológussá. A pszichiáterek az általános orvosi egyetem elvégzése után szakosodnak és válnak pszichiáterekké a szakképzésük során. A pszichiáterek és a szakpszichológusok egyaránt több éves pszichoterapeuta- és módszerspecifikus képzéseken sajátítják el a pszichoterápia tudományát.Ha az adott eset kezeléséhez gyógyszer felírására van szükség, azt a pszichiáter tudja megtenni. Ugyanakkor pszichoterápiában nem képződött pszichiáter nem végezhet pszichoterápiát.

Most online is elérhető!

Az online konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy már most segítséget kapj. Várjuk jelentkezésedet, ha úgy érzed, hogy a jelen helyzetben nehézségeid akadtak és gyors segítségre lenne szükséged.

Foglaljon időpontot és hamarosan egyeztetünk Önnel egy megfelelő alkalmat a kollégánkkal való személyes vagy online találkozásra.

Gyakran ismételt kérdések

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Egészséges vagyok, de problémám adódott...

Sokakban él a tévhit, hogy a pszichológus csak betegekkel foglalkozik. Ez nem így van. Egészséges, általában alkalmazkodni tudó emberek is fordulnak pszichológushoz, ha valamely életterületen jelentkező problémával elakadtak, krízishelyzetben vannak, vagy emberi kapcsolataikban változásra vágynak, illetve önismeretükön szeretnének dolgozni. A pszichológussal való közös munka lehetőséget ad a gondolatok, érzések megértésén keresztül a nem tudatos működések feltárására és ezáltal a változás elérésére.

Titokban maradnak az adataim?

Az adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük. A pszichológusok titoktartási kötelezettség betartásával végzik munkájukat és erről tájékoztatják a klienseket is, valamint az egészségügyi dokumentáció megismeréséhez való jogukról. A dokumentáció biztonságos, jogosulatlan személyektől elzárt tárolása biztosított a rendelőben.

Mi történik a pszichológiai vizsgálat során?

Az első interjú során, ami több alkalmat is igénybe vehet, megfogalmazásra kerül a probléma és közösen körbe járjuk a terápiás munka szempontjából fontos témákat (életút, meghatározó élmények, kapcsolatok stb.) is. A szakember által javasolt tesztekkel és vizsgáló eljárásokkal további jellemzők kerülhetnek felmérésre. A felmérési szakasz végén a pszichológus visszajelez az eredményekről és javaslatot tesz a terápiás munka formai és idői kereteire. A közösen kitűzött terápiás cél függvényében dől el, hogy néhány alkalmas pszichológiai konzultáció vagy hosszabb, folyamatos lélektani munka által érhető el a kívánt változás.

Mennyire képzettek a rendelő pszichológusai?

A rendelőben dolgozó munkatársak magasan képzettek: végzett szakpszichológusok, vagy klinikai szakpszichológus jelölt státusszal rendelkeznek. Többféle módszerspecifikus képzésben (pl.: családterápia, pszichodráma, művészet és szocioterápia, induviduálpszichológia sématerápia stb.) képzett vagy képződő szakemberek. A pszichológiai tevékenységet kiképző pszichoterapeuták rendszeres szupervíziója mellett végezzük.

Ide kattintva megismerkedhet munkatársainkkal.

Milyen hosszúak a terápiás ülések?

A felnőtt pacienseket általában heti rendszerességgel 50 percben fogadjuk hétfőtől péntekig. A pár- és családterápiák kéthetente 90 percben hétfőtől péntekig, a gyerekterápiák a gyermekek életkorának megfelelő időtartamban és gyakoriságban zajlanak hétfőtől péntekig, amit a terápiát vezető pszichológus határoz meg. A csoportos terápiákat, workshopokat típusuktól függően hét közben és hétvégén is tartjuk.

Helyszín, megközelíthetőség

I. Mészáros utca:
1016 Budapest, Mészáros u. 10., 1. emelet, 3. ajtó. 
Kapucsengő: 3

XII. Böszörményi út:
1126 Budapest, Böszörményi út 3/d., földszint
Kapucsengő: 3

Megközelíthetőség

Kapcsolódó tünetek és kezelési módszerek
állandó rosszkedv
álmatlanság
alvászavar
autogén tréning
bipoláris affektív zavar
bipoláris depresszió
bipoláris zavar
családi konfliktusok
családi problémák
depresszió
dinamikus terápia
életközepi válság
életvezetési problémák
EMDR terápia
generalizált szorongás
hangulatingadozás
hangulatzavar
kiégés
kognitív viselkedésterápia
öngyűlölet
önismereti zavar
párkapcsolati konfliktusok
párkapcsolati problémák
pszichodinamikus terápia
relaxációa terápia
stressz
stresszkezelés
szeretetképtelenség
szorongás
válás utáni depresszió