Gyermekterápia

MOST ONLINE IS ELÉRHETŐ!

Gyermekterápia

MOST ONLINE IS ELÉRHETŐ!

Mikor érdemes gyermekpszichológushoz fordulni?

Gyermekkorban az elakadás számos formában mutathatja meg magát. Az alábbiakban (a teljesség igénye nélkül) néhány olyan gyakori jelenség, amelyek jelentkezése esetén érdemes szakember segítségét kérni:

 • agresszív viselkedés
 • magatartási zavarok
 • hangulati problémák
 • túlzott szorongás (pl. elalváskor vagy elváláskor, teljesítményhelyzetekben, új helyzetekben)
 • impulzivitás
 • hiperaktivitás
 • kortárskapcsolatok alakításának zavara vagy beilleszkedési nehézségek
 • tanulási nehézségek, teljesítménnyel kapcsolatos problémák
 • pszichés eredetű testi tünetek (pl. szervi okkal nem magyarázható hasfájás, hányinger, fejfájás)
 • alvászavarok
 • táplálkozási zavarok, testképzavar
 • bepisilés, bekakilás (ha a korábban kialakult szobatisztaság ellenére visszaesés tapasztalható, vagy ha az ürítési funkció szabályozásának kialakulása elmarad)
 • tikkelés, körömrágás
 • önsértések, vagy pl. gyakori balesetezés

Néha elég lehet a szülőkonzultáció

Számos olyan tünet van, ami a fejlődés természetes velejárója, ezáltal átmeneti jellegű. Ilyen esetekben sokszor elegendő a szülővel folytatott konzultáció. Ha azonban a tünetek hosszabban fennállnak, vagy akadályozzák a gyermeket a mindennapi életvitelében, esetlegesen zavarják is őt, akkor elengedhetetlen a gyermek megfelelő terápiás kezelése. Így biztosítható, hogy a megfelelő módszerek (szülőkonzultáció, terápia, fejlesztés stb.) alkalmazásával a gyermek fejlődése biztosított legyen.

A terápia folyamatáról

A terápia hossza változó, függ a tünettől és a háttérben álló tényezőktől. 10-15 alkalomtól akár néhány évig is tarthat. A terápia célja a gyermek fejlődésében álló akadály elgördítése, hogy a gyermeki fejlődés haladhasson tovább a természetes útján. A terápiától csökkenhetnek vagy megszűnhetnek a gyermek tünetei, nőhet a gyermek önbizalma, megküzdési képessége, javulhat a szülőkkel való kapcsolata.

 Most online is elérhető!

Az online konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy már most segítséget kapj. Várjuk jelentkezésedet, ha úgy érzed, hogy a jelen helyzetben nehézségeid akadtak és gyors segítségre lenne szükséged.

Foglaljon időpontot és hamarosan egyeztetünk Önnel egy megfelelő alkalmat a kollégánkkal való személyes vagy online találkozásra.

Foglaljon időpontot és hamarosan egyeztetünk Önnel egy megfelelő alkalmat a kollégánkkal való személyes vagy online találkozásra.

Gyakran ismételt kérdések

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Egészséges vagyok, de problémám adódott...

Sokakban él a tévhit, hogy a pszichológus csak betegekkel foglalkozik. Ez nem így van. Egészséges, általában alkalmazkodni tudó emberek is fordulnak pszichológushoz, ha valamely életterületen jelentkező problémával elakadtak, krízishelyzetben vannak, vagy emberi kapcsolataikban változásra vágynak, illetve önismeretükön szeretnének dolgozni. A pszichológussal való közös munka lehetőséget ad a gondolatok, érzések megértésén keresztül a nem tudatos működések feltárására és ezáltal a változás elérésére.

Titokban maradnak az adataim?

Az adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük. A pszichológusok titoktartási kötelezettség betartásával végzik munkájukat és erről tájékoztatják a klienseket is, valamint az egészségügyi dokumentáció megismeréséhez való jogukról. A dokumentáció biztonságos, jogosulatlan személyektől elzárt tárolása biztosított a rendelőben.

Mi történik a pszichológiai vizsgálat során?

Az első interjú során, ami több alkalmat is igénybe vehet, megfogalmazásra kerül a probléma és közösen körbe járjuk a terápiás munka szempontjából fontos témákat (életút, meghatározó élmények, kapcsolatok stb.) is. A szakember által javasolt tesztekkel és vizsgáló eljárásokkal további jellemzők kerülhetnek felmérésre. A felmérési szakasz végén a pszichológus visszajelez az eredményekről és javaslatot tesz a terápiás munka formai és idői kereteire. A közösen kitűzött terápiás cél függvényében dől el, hogy néhány alkalmas pszichológiai konzultáció vagy hosszabb, folyamatos lélektani munka által érhető el a kívánt változás.

Mennyire képzettek a rendelő pszichológusai?

A rendelőben dolgozó munkatársak magasan képzettek: végzett szakpszichológusok, vagy klinikai szakpszichológus jelölt státusszal rendelkeznek. Többféle módszerspecifikus képzésben (pl.: családterápia, pszichodráma, művészet és szocioterápia, induviduálpszichológia sématerápia stb.) képzett vagy képződő szakemberek. A pszichológiai tevékenységet kiképző pszichoterapeuták rendszeres szupervíziója mellett végezzük.

Ide kattintva megismerkedhet munkatársainkkal.

Milyen hosszúak a terápiás ülések?

A felnőtt pacienseket általában heti rendszerességgel 50 percben fogadjuk hétfőtől péntekig. A pár- és családterápiák kéthetente 90 percben hétfőtől péntekig, a gyerekterápiák a gyermekek életkorának megfelelő időtartamban és gyakoriságban zajlanak hétfőtől péntekig, amit a terápiát vezető pszichológus határoz meg. A csoportos terápiákat, workshopokat típusuktól függően hét közben és hétvégén is tartjuk.

Helyszín, megközelíthetőség

I. Mészáros utca:
1016 Budapest, Mészáros u. 10., 1. emelet, 3. ajtó. 
Kapucsengő: 3

XII. Böszörményi út:
1126 Budapest, Böszörményi út 3/d., földszint
Kapucsengő: 3

Megközelíthetőség

Kapcsolódó tünetek és kezelési módszerek
állandó rosszkedv
álmatlanság
alvászavar
autogén tréning
bipoláris affektív zavar
bipoláris depresszió
bipoláris zavar
családi konfliktusok
családi problémák
depresszió
dinamikus terápia
életközepi válság
életvezetési problémák
EMDR terápia
generalizált szorongás
hangulatingadozás
hangulatzavar
kiégés
kognitív viselkedésterápia
öngyűlölet
önismereti zavar
párkapcsolati konfliktusok
párkapcsolati problémák
pszichodinamikus terápia
relaxációa terápia
stressz
stresszkezelés
szeretetképtelenség
szorongás
válás utáni depresszió