A tanulási nehézségek hátterében az esetek kb. 70%-ában húzódik meg az idegrendszer részleges éretlensége, sérülése vagy eltérő szerveződése. Az alapozó mozgásfejlesztő csoporton lehetőséget biztosít az idegrendszer számára, hogy bepótolja lemaradásait. Ha ezt sikerül a fejlesztés segítségével elérni, az esetek többségében jelentősen csökkennek a tanulási nehézségek tünetei: javul az olvasás és a helyesírás, szebbé válik a külalak, oldódnak a számolási nehézségek, illetve a tünetek kialakulását segít megelőzni.

Miért kulcsfontosságú a mozgás?

A mozgás a világgal való kapcsolatfelvétel első formája a kisbabák számára. Erre épülnek rá az emberre jellemző kommunikációs formák: a beszéd, az olvasás és írás. Ha a mozgásfejlődés során kimaradnak egyes lépések (pl. a kúszás), esetleg a megszokottól eltérően fejlődik a gyermek, akkor az nehézséget okozhat a fejlődés menetében és lemaradásokhoz vezethet. De a lemaradást be lehet pótolni! Amikor az idegrendszer egyes területei alulszervezetté válnak, a következmények legtöbbször az iskolában jelennek meg tanulási nehézség formájában. Az első tünetei azonban már óvodás korban jelentkezhetnek: figyelemkoncentrációs nehézségek, a mozgásügyesség elmaradása a kortársaktól, finommotorikus készségek elmaradása, túlmozgékonyság vagy épp gátolt mozgás. A tünetek megjelenésének azonban mindenképp érdemes elébe menni, hogy a gyermekek már előtte megkapják a számukra szükséges fejlesztést. Ezért várunk elsősorban 5-7 éves gyerekeket az alapozó mozgásfejlesztő csoportba.

alapozó mozgásfejlesztés, alapozó terápia, mozgásfejlesztés gyerekeknek

Az alapozó mozgásfejlesztő csoporton az elemi mozgásminták gyakorlásán és a mozgáskoordináció fejlesztésén keresztül valósul meg a gyermekek komplex idegrendszeri fejlesztése. A csoport a játékos, mozgásos feladatokon keresztül segítséget nyújt az iskolakezdéshez is: a foglalkozásokon az idegrendszer fejlesztésén túl fejlődik a gyermekek feladattudata, a feladattartása, figyelmi terjedelme és szociális készségeikben is javulást mutathatnak. Ezek a készségek fontos alapját képzik az iskolaérettségnek. A gyermekek fejlesztése kiscsoportos (4-5 fős) formában valósul meg. A csoport gyakorisága heti 2×60 perc és egy tanéven keresztül tart.

Várjuk jelentkezésüket a csoportba: https://soulwell.hu/jelentkezes-csoportterapiara/