4 órás bölcsődei beszoktatásra felkészítő szülőcsoport

MOST ONLINE IS ELÉRHETŐ!

4 órás bölcsődei beszoktatásra felkészítő szülőcsoport

MOST ONLINE IS ELÉRHETŐ!

Hogyan készüljünk a bölcsődébe való beszoktatásra?

Azoknak a szülőknek szeretnénk segítséget nyújtani, akik bizonytalanok, hezitálnak, hogy bölcsibe adják-e gyermeküket, vagy esetleg tele vannak kétségekkel, aggodalommal a bölcsődekezdést, a beszoktatást illetően. Szülőcsoportunkon 4×45 percben (10-14 óráig) igyekszünk támogatást nyújtani, a legégetőbb kérdésekre választ találni.

A következő hetekben, hónapokban sok család készül a bölcsődekezdésre. Ez nagy változás a családok életében, a szülők először engedik ki kisgyermeküket a „világba”, a kisgyermek pedig megkezdi „intézményes karrierjét”, először kerül idegenek közé, ahol napjai nagyrészét tölti majd. A döntés, hogy egyáltalán menjen-e bölcsődébe, vagy maradjon otthon óvodakezdésig, sok család számára nagyon nehéz.

  • A magyar bölcsődei rendszer jó alternatívat nyújt a kisgyermekek nappali gondozására azon családok számára, ahol az édesanya bármilyen okból úgy dönt, hogy visszatér a munka világába.
  • A beszoktatás, a mindennapi gondozási műveletek szervezése, a nevelés módja egy bölcsödében mindig figyelembe veszi a kisgyermekek fejlődési szintjének megfelelő fizikai és lelki sajátosságokat.
  • Általánosságban elmondható, hogy egy elég jó szülő-gyerek kapcsolatból bölcsődébe kerülő kisgyermek számára a bölcsőde nem okoz semmilyen maradandó lelki sérülést, sőt vannak olyan esetek, amikor a kisgyermek bölcsődei elhelyezése kifejezetten előnyös lehet.

Rengeteg dolog szólhat a bölcsőde kezdés mellett és természetesen rengeteg aggály merülhet fel:

  • Nem fog tudni elválni tőlem. Még sohasem töltött néhány óránál többet nélkülem. Wc-re sem tudok elmenni, anélkül, hogy ne követne. Csak velem alszik el.
  • Ki fogok maradni az életének egy részéből. Eddig minden percet együtt töltöttünk, minden új dolgot én láttam, mostantól más látja majd, amikor először egy másik kisgyerekkel együtt játszik, amikor elkezd beszélni, amikor először lecsúszik a csúszdán és még sorolhatnánk.
  • Nem fogom tudni, hogy mi történik vele egész nap. Nem tudom majd, hogy evett-e és mennyit, hogy aludt-e délután, hogy volt-e szomorú és mitől volt boldog.
  • Hogy fogja bírni nélkülem? Sírni fog? Haragudni fog rám, vagy éppen ellenkezőleg, nem akar majd elengedni egy pillanatra sem?
  • Mi lesz a kötődéssel? Traumát fogok ezzel okozni a gyermekemnek?

Sok szülőben fogalmazódnak meg hasonló aggályok, kérdések, mielőtt gyermekük bölcsődét kezd. Ez természetes, hiszen az intézménybe lépés nagy mérföldkő a kisgyermek és az egész család életében. Természetesen minden család kicsit másképpen készül és éli meg ezt a hatalmas lépést, de akadnak közös pontok. A bölcsődei beszoktatást segítő csoport ezekben a kérdésekben nyújt támogatást, ad ötleteket a beszoktatás gördülékenyebbé tételéhez édesanyáknak, édesapáknak egyaránt.

Ár

A 4 órás csoportfoglalkozás ára: 18 000 Ft/fő.

Időpontok

július 16., szombat, 10-14.
július 22., péntek, 10-14.
július 29., péntek, 10-14. (online)
augusztus 9., kedd 14-18.

A foglalkozás helyszíne

Soulwell Pszichológiai Magánrendelő
1126 Budapest, Böszörményi út 3/D.

Foglaljon időpontot és hamarosan egyeztetünk Önnel egy megfelelő alkalmat a kollégánkkal való személyes vagy online találkozásra.

Foglaljon időpontot és hamarosan egyeztetünk Önnel egy megfelelő alkalmat a kollégánkkal való személyes találkozásra.

Gyakran ismételt kérdések

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Egészséges vagyok, de problémám adódott...

Sokakban él a tévhit, hogy a pszichológus csak betegekkel foglalkozik. Ez nem így van. Egészséges, általában alkalmazkodni tudó emberek is fordulnak pszichológushoz, ha valamely életterületen jelentkező problémával elakadtak, krízishelyzetben vannak, vagy emberi kapcsolataikban változásra vágynak, illetve önismeretükön szeretnének dolgozni. A pszichológussal való közös munka lehetőséget ad a gondolatok, érzések megértésén keresztül a nem tudatos működések feltárására és ezáltal a változás elérésére.

Titokban maradnak az adataim?

Az adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezeljük. A pszichológusok titoktartási kötelezettség betartásával végzik munkájukat és erről tájékoztatják a klienseket is, valamint az egészségügyi dokumentáció megismeréséhez való jogukról. A dokumentáció biztonságos, jogosulatlan személyektől elzárt tárolása biztosított a rendelőben.

Mi történik a pszichológiai vizsgálat során?

Az első interjú során, ami több alkalmat is igénybe vehet, megfogalmazásra kerül a probléma és közösen körbe járjuk a terápiás munka szempontjából fontos témákat (életút, meghatározó élmények, kapcsolatok stb.) is. A szakember által javasolt tesztekkel és vizsgáló eljárásokkal további jellemzők kerülhetnek felmérésre. A felmérési szakasz végén a pszichológus visszajelez az eredményekről és javaslatot tesz a terápiás munka formai és idői kereteire. A közösen kitűzött terápiás cél függvényében dől el, hogy néhány alkalmas pszichológiai konzultáció vagy hosszabb, folyamatos lélektani munka által érhető el a kívánt változás.

Mennyire képzettek a rendelő pszichológusai?

A rendelőben dolgozó munkatársak magasan képzettek: végzett szakpszichológusok, vagy klinikai szakpszichológus jelölt státusszal rendelkeznek. Többféle módszerspecifikus képzésben (pl.: családterápia, pszichodráma, művészet és szocioterápia, induviduálpszichológia sématerápia stb.) képzett vagy képződő szakemberek. A pszichológiai tevékenységet kiképző pszichoterapeuták rendszeres szupervíziója mellett végezzük.

Ide kattintva megismerkedhet munkatársainkkal.

Milyen hosszúak a terápiás ülések?

A felnőtt pacienseket általában heti rendszerességgel 50 percben fogadjuk hétfőtől péntekig. A pár- és családterápiák kéthetente 90 percben hétfőtől péntekig, a gyerekterápiák a gyermekek életkorának megfelelő időtartamban és gyakoriságban zajlanak hétfőtől péntekig, amit a terápiát vezető pszichológus határoz meg. A csoportos terápiákat, workshopokat típusuktól függően hét közben és hétvégén is tartjuk.

Helyszín, megközelíthetőség

I. Mészáros utca:
1016 Budapest, Mészáros u. 10., 1. emelet, 3. ajtó. 
Kapucsengő: 3

XII. Böszörményi út:
1126 Budapest, Böszörményi út 3/d., földszint
Kapucsengő: 3

Megközelíthetőség

Kapcsolódó tünetek és kezelési módszerek
állandó rosszkedv
álmatlanság
alvászavar
autogén tréning
bipoláris affektív zavar
bipoláris depresszió
bipoláris zavar
családi konfliktusok
családi problémák
depresszió
dinamikus terápia
életközepi válság
életvezetési problémák
EMDR terápia
generalizált szorongás
hangulatingadozás
hangulatzavar
kiégés
kognitív viselkedésterápia
öngyűlölet
önismereti zavar
párkapcsolati konfliktusok
párkapcsolati problémák
pszichodinamikus terápia
relaxációa terápia
stressz
stresszkezelés
szeretetképtelenség
szorongás
válás utáni depresszió