Mi a garancia, hogy használ?

A pszichoterápiában, ahogy a testi orvoslásban is megvannak a bizonyítottan hatékony, kísérletekkel és kutatásokkal igazolt eljárások, amelyekkel kezelni lehet a problémákat és segíteni a változást. Az eredményes terápiás folyamatoknak tudható be, hogy egyre többen veszik igénybe a pszichoterápia nyújtotta lehetőséget. Ennek kapcsán egyre elfogadottabb, hogy az egészséges életvitel része a mentális egészséggel való törődés.

Kinek érdemes egyéni terápiára járni?

  • Mindenkinek, függetlenül az életkorától, akinek van kérdése önmagával, a világgal, a jövőjével kapcsolatban, amivel nem, vagy csak nehezen boldogul.
  • Aki nehéz döntések, új célok előtt áll. Legyen szó párkapcsolatról, családról, barátokról, vagy munkahelyi kihívásokról, életvezetésről.
  • Aki krízisen vagy traumán esett át, vagy esik át éppen, és nehezen megy az alkalmazkodás.
  • Aki szeretne nagyobb önismeretre szert tenni és magabiztosabb önértékelést kialakítani.
  • Aki szeretne tenni azért, hogy testi, lelki, szociális és spirituális élete kiegyensúlyozottabb legyen.
  • Aki testi és mentális tünetekkel küzd, vagy van érintett hozzátartozója. Gyakoriak a szorongásos, hangulati zavarok pl. pánik, depresszió, szociális fóbia.

Mivel jobb egy szakember, mintha az egyik barátommal beszélném meg a problémám?

A pszichoterápia sokkal több annál, mint hogy kibeszéli magából valaki a gondjait. Egy szakember olyan szakmai tudással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy elfogulatlanul értékelje a helyzetet és jelezzen vissza. A professzionális segítő támogatást nyújt a probléma megértésében és a kliens saját egyéni megoldásainak megtalálásában. Az egyéni terápia hatására kialakult változások beépülnek a kliensek életébe és hosszú távú, minőségi változásokhoz vezethetnek: https://soulwell.hu/terapias-modszerek/

Mi a garancia, hogy használ?

Mi történik egy terápiás ülésen?

Az egyéni terápia elején állapotfelmérés történik az első interjú keretein belül, ami akár több alkalomból is állhat. Ennek során a szakember megismeri a klienst, a kliens problémáját és elvégzi a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat. Ezek alapján a pszichológus és a kliens kiválasztják a legmegfelelőbb terápiás módszert, technikát, amivel dolgozni fognak.

Hónapoking, de akár évekig is tarthat egy terápia

Néha egy-két találkozás is elegendő, hogy elinduljon a kívánt változás, de gyakrabban hónapokig, bizonyos esetekben évekig is szükséges lehet a terápia. A kezelés általában heti rendszerességű és 50 percben zajlik egy találkozás. Ettől a pszichológussal egyeztetve el lehet térni. Mindent ami a terápián történik, elhangzik a titoktartás szabálya védi. Az adatok kezelésében a hatályos törvények érvényesek.

A biztonságos terápiás tér kialakításával, az empátiás odafordulás és az aktív figyelem használatával törekszik arra a pszichológus, hogy klienseivel olyan mély, bizalmi kapcsolatot alakítson ki, amelyben őszintén és gátlások nélkül beszélhetnek nehézségeikről, félelmeikről vagy élethelyzeti elakadásaikról. Hisszük azt, hogy tényleges változás csak a klienssel együtt, az ő aktív részvételével, szoros együttműködésben, közös erőfeszítés és munka révén valósulhat meg.

9 évig tanulnak, hogy segítők legyenek

A pszichológusok a pszichológia mesterszak elvégzése után, ahol a mentális egészségről, tanácsadásról, egészségpszichológiáról tanulnak, klinikai szakképzésben vesznek részt, és válnak szakpszichológussá. A pszichiáterek az általános orvosi egyetem elvégzése után szakosodnak és válnak pszichiáterekké a szakképzésük során. A pszichiáterek és a szakpszichológusok egyaránt több éves pszichoterapeuta- és módszerspecifikus képzéseken sajátítják el a pszichoterápia tudományát.Ha az adott eset kezeléséhez gyógyszer felírására van szükség, azt a pszichiáter tudja megtenni. Ugyanakkor pszichoterápiában nem képződött pszichiáter nem végezhet pszichoterápiát. https://soulwell.hu/munkatarsaink/