Hendrich Barbara

pszichológus, családterapeuta, PhD hallgató

Pszichológus, családterapeuta vagyok.
doktoranduszként (PhD) a Semmelweis Egyetemen kutatok.

A hozzám forduló párok problémái mögött leggyakrabban a biztonságos érzelmi kötődés hiánya, a másik empatikus megértése és az érzelmek kifejezésének nehezítettsége hiányzik.
Empatikus és aktív figyelemmel, a felnőttkori kötődés szemléletével, az érzelmeket feltáró interakciókon keresztül segítem a párokat, hogy érzelmeiken keresztül fejezzék ki szükségleteiket és vágyaikat. Hiszem, hogy a fejlődési folyamatban a kapcsolat befolyásolható és helyreállítható, ezáltal a pár belső élménye is változik.

A klasszikus pár-és családterápia mellett speciális, ADHD (hiperaktivitás és figyelem zavara) specifikus családkonzulátciót is tartok.
Az elmúlt öt év alatt egy budapesti gyermekpszichiátrián gyakorlatot szereztem a leggyakoribb gyermekpszichiátriai kórképek kezelésében és közvetlenül találkoztam az érintett szülők nehézségeivel.
Többéves szakirodalmi kutatásomra alapozva kidolgoztam egy speciális családterápiás módszertant; a Semmelweis Egyetemen jelenleg futó kutatásom erre a módszertanra épül.

Több előadáson, konferencián veszek részt valamint oktatóként képzéseket is tartok.
Folyamatosan képzem magam szakmailag és önismereti szinten is. A Családterápiás Egyesület tagja vagyok.

Három gyermekemmel egy harmonikus házasságban élek.

Kiket várok:
Párterápia: Megcsalás, kommunikációs nehézségek, elhidegülés, féltékenység, állandósult veszekedések.
Családterápia: Gyermek magatartásproblémái és viselkedése miatti problémák, nehézségek, nevelési elvek, gyermek ágybavizelése, székletvisszatartás, szorongásos tünetek, iskolafóbia, szociális atipikus tünetek kapcsán.
ADHD-s és autizmusban érintett családok: speciális család-konzultációja.

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció