Halász Eszter Hanga

klinikai szakpszichológus, képzésben lévő családterapeuta

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem pszichológus alapdiplomámat, majd a Pécsi Tudományegyetemen váltam gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológussá. Képzésben lévő családterapeuta vagyok, a későbbiekben pedig tervezem az analitikus gyermekterapeuta képzés elvégzését is.

Pályám első éveit a gyermekvédelemben töltöttem, ahol számos tapasztalatot gyűjtöttem traumákon átesett gyermekek, serdülők és felnőttek ellátásában. Önkéntesként krízisintervenciókat is végeztem. Ezt követően a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál helyezkedtem el, ahol a terápiás munka mellett a szakértői vizsgálatok elvégzése is gyakorlatommá vált. 

Gyermekek esetében játékterápiát alkalmazok. Hiszem, hogy a szülő gyermekének szakértője, akivel közösen tudjuk leginkább segíteni gyermeke egészséges fejlődését. Serdülőknél az önállóságra törekvés támogatása érdekében szülőkonzultációs ülésekkel csak alkalmi jelleggel egészítem ki a terápiát, ekkor már a saját út megtalálására és önmaga kibontakoztatására helyeződik a hangsúly. A nagykorúakkal való munkám folyamán pedig a felnőtt élet kezdetével kapcsolatban felmerülő nehézségek megoldása kerül előtérbe. Mindezek mellett klinikai szintű problémák kezelésével is foglalkozom. A terápiák során mindig figyelembe veszem a hozzám fordulók egyediségét és autonómiáját. A közös munkánk célja a hozzájuk illeszkedő életvezetés megtalálása. Ehhez leggyakrabban dinamikus megközelítést használok, ám a rendszerszemlélet és a viselkedésterápia elemeit is beleépítem a folyamatba.

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció