Bajusz Réka

klinikai szakpszichológus

2012-ben a Debreceni Egyetem Magatartástudományi Intézetében okleveles egészségpszichológusként szereztem diplomát, majd ugyanitt gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus végzettséget is szereztem.
Szakmai tapasztalataimat elsősorban a gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológia területén szereztem. Intézményes keretek között a Sárospataki Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusaként dolgoztam, ahol közel 10 évig láttam el pszichológiai tevékenységet, főként a nevelési tanácsadás (pszichodiagnosztikai, valamint terápiás tevékenység), szakértői bizottsági tevékenység (képességvizsgálatok), valamint kiemelten tehetséges gyermekek gondozása területén, óvodás kortól fiatal felnőttkorig minden korosztállyal lehetőségem nyílt dolgozni. Ezen kívül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat alkalmazásában egyéni és csoportos önismereti foglalkozások, valamint szülőkonzultációk keretén belül segíthettem óvodás kortól egészen fiatal felnőttkorig klienseimet pszichológiai jellegű nehézségeik kezelésében. 2020 óta magánrendelésemen is fogadom a hozzám fordulókat.
Munkamódomra alapvetően integratív szemlélet jellemző, amelyben helyzet kap a rendszerszemlélet, a kognitív viselkedésterápia, a dinamikusan orientált terápia, játékterápia, relaxációs és mindfullness technikák eszköztára. Kiemelten fontosnak tartom a folyamatos önismereti munkát, a szupervíziót, valamint a különböző szakmai képzéseken való részvételt, hogy minél magasabb színvonalon tudjak segíteni a különböző jellegű elakadásokban.

Amiben segíteni tudok:

 • Gyermek- és serdülőkor esetén:
   • Gyermekkori neurotikus tünetek (bepisilés, dadogás, túlzott félelmek)
   • Magatartási nehézségek (pl. nehezen kezelhető, agresszív viselkedés)
   • Ha a család életében változások történnek (pl. kistestvér születése, szülők válása, haláleset)
   • Beilleszkedési nehézségek (pl. nehezen alakít ki baráti kapcsolatokat)
   • Pszichoszomatikus tünetek (pl. fejfájás, hasfájás testi ok nélkül)
   • Vagy ha csak elbizonytalanodik és tanácsra lenne szüksége
 • Fiatal felnőttkor esetén:
   • Hangulati problémák, hosszabb ideje tartó fáradtság, lehangoltság érzése
   • Kapcsolati nehézségek
   • Indokolatlan félelmek, fóbiák, pánik
   • Gyász, veszteség feldolgozása, válás, családi krízisek
   • Pszichoszomatikus tünetek
   • Önismereti munka

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció