Bajusz Réka

klinikai szakpszichológus

2012-ben a Debreceni Egyetem Magatartástudományi Intézetében okleveles egészségpszichológusként végeztem, majd ugyanitt gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus végzettséget is szereztem.

Szakmai tapasztalataimat elsősorban a gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológia területén mélyíthettem el. Intézményes keretek között a Sárospataki Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusaként dolgoztam, ahol közel 10 évig láttam el pszichológiai tevékenységet, főként nevelési tanácsadás (pszichodiagnosztika, terápiás tevékenység), szakértői bizottsági tevékenység (fejlettségi vizsgálatok, képességvizsgálatok), valamint kiemelten tehetséges gyermekek gondozása területén. Óvodás kortól fiatal felnőttkorig minden korosztállyal lehetőségem nyílt terápiás tevékenységet folytatni.

Ezzel párhuzamosan a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Református Szeretetszolgálat alkalmazásában egyéni és csoportos önismereti foglalkozásokat vezettem, továbbá a szülők számára rendszeres szülőkonzultációkat tartottam. Óvodás kortól egészen fiatal felnőttkorig segíthettem klienseimet pszichológiai jellegű nehézségeik megoldásában. 2020 óta magánrendelésemen is fogadom a hozzám fordulókat.

A klienseimmel folytatott munkám során kiemelten fontosnak tartom egy olyan empatikus, elfogadó, érzelmileg megtartó közeg kialakítását, melyben az esetlegesen megterhelő élmények is megoszthatóvá, a hozzájuk kapcsolódó nyomasztó érzések megfogalmazhatóvá válhatnak.

Munkamódomra alapvetően integratív szemlélet jellemző, amelyben helyet kap a rendszerszemlélet, a kognitív viselkedésterápia, a dinamikusan orientált terápia, játékterápia, relaxációs és mindfullness technikák eszköztára.  Kiemelten fontosnak tartom a folyamatos önismereti munkát, a szupervíziót, valamint a szakmai képzéseken való részvételt, hogy minél magasabb színvonalon tudjak segíteni a különböző jellegű elakadásokban.

Amiben segíteni tudok:

Gyermek- és serdülőkor esetén:

 • fokozott érzékenység, önbizalomhiány, szorongás, pánik
 • éjszakai bepisilés, székletürítés zavarai
 • éjszakai felriadás, rémálmok
 • tikk, kényszeres tünetek
 • körömrágás, dadogás
 • mutizmus (amikor a gyermek bizonyos helyzetekben nem szólal meg)
 • szeparációs szorongás (pl. óvodába, iskolába kerüléskor)
 • képességbeli problémák (tanulási nehézségek, teljesítményromlás, figyelemzavar, képességvizsgálat, stb.)
 • beiskolázással kapcsolatos tanácsadás
 • magatartási nehézségek (pl. nehezen kezelhető, agresszív viselkedés)
 • a család életében bekövetkező változások (pl. kistestvér születése, szülők válása, haláleset)
 • pszichoszomatikus tünetek (pl. fejfájás, hasfájás organikus ok nélkül)

Fiatal felnőttkor esetén:

 

 • Hangulati problémák, hosszabb ideje tartó fáradtság, lehangoltság érzése
 • Kapcsolati nehézségek
 • Indokolatlan félelmek, fóbiák, pánik
 • Gyász, veszteség feldolgozása, válás, családi krízisek
 • Pszichoszomatikus tünetek
 • Önismereti munka

Munkatársaink

Pszichológusaink klinikai szakképzettsége a biztosíték arra, hogy a segítség, amit nyújtunk, professzionális. A magyar törvények csak a klinikusok számára engedélyezik a pszichoterápiás munkát, mert nekik van meg a kezeléshez kellő szakmai tudásuk, hozzáértésük. A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Rólunk

A Soulwell egy magas szakmai sztenderdek szerint működő professzionális szakpszichológiai rendelő, ahol a szakmai team közösségként, egymás tudását erősítve dolgozik azon, hogy a hozzánk fordulók minőségi ellátásban részesüljenek.

Rendelőnkben összesen öt szoba áll rendelkezésre. A szobák berendezése a terápiás folyamatok hatékonysága érdekében rendezettek, nyugalmat és biztonságos légkört biztosítanak: kényelmes bútorok, gyerek bútorok, harmónia.

Minőségpolitika, hitelesség

A klinikai szakpszichológia a modern egészségügyi ellátás szerves részét képezi. A rendelő minőségügyi célkitűzése a bizonyítottan hatásos kezelés biztosítása a kliensek számára, a velük való partneri viszony kialakítása a kezelési folyamat során (beleegyezési nyilatkozat). Ha a beteg állapota vagy állapotának védelme indokolja orvosi konzultációt veszünk igénybe.

A magas minőségű, professzionális munkavégzést kiképző pszichoterapeuta szupervízoraink által vezetett rendszeres szupervízió és pszichológusaink számára szervezett esetmegbeszélő csoportjaink biztosítják.

Terápiás módszerek

Felnőtt egyéni konzultáció

Gyerekterápia

Családterápia

Párterápia

Csoportterápia

Szexuálterápia

Online pszichológiai konzultáció